Doorgaans wordt er gerekend dat er per m² 8 latten en 5 poten nodig, maar dit is afhankelijk van ruimte tot ruimte. Als dit 1 rechthoekige ruimte is zullen er minder aansluitingen moeten gemaakt worden aan de muur tegenover bv. verschillende kleinere oppervlaktes. Daarom raden wij steeds aan om extra stuks te bestellen, zodat u er zeker geen tekort komt terwijl u uw vloeropbouw plaatst.

De latten hebben een hoogte van 4,5 cm, maar deze kunnen plaatselijk uitgesneden worden tot 1,5 cm. Denk hierbij maar aan het laten passeren van nutsvoorzieningen.

Het Staenisrooster kan geregeld worden met de standaard poot tot 9 cm. Deze kan verlengd worden met een Staenis verlengpoot tot 13 cm. Plaats een steen of blokjes isolatie om verder op te hogen.

Dan kan u deze perfect retourneren naar ons. Indien deze overige stuks in perfecte staat verkeren en maximum 10% van de aankoop bedragen, dan worden deze aan dezelfde aankoopprijs terugbetaald. Je betaalt enkel een verzendingskost van €8 (incl. BTW) voor het terugsturen van het pakket.

Dit is perfect mogelijk. Hier kan u de data bezichtigen waarop wij demo’s geven over volledig Vlaanderen. Je kan u gratis registreren. Daarnaast kan u het Staenisrooster ook altijd bezoeken tijdens de openingsuren in de toonzalen van Sack Zelfbouw.

Bepaal, met de Staenis vulmiddel tool, in 1,2,3 wat het beste vulmiddel kan zijn voor jouw werf. Alsook kan u volgende links bekijken voor meer informatie: chape , isolatiechape , drainagemorel en droge vulmiddelen .

Uw bestelling wordt op uw gekozen adres ofwel betalend geleverd binnen de 2 werkdagen (dit na ontvangst van betaling) of gratis verzonden op woensdagen. Deze levering gebeurt via Bpost.

Om dit probleem te vermijden, raden wij u aan om rij per rij het Staenisrooster op te bouwen. Zo kan je steeds met je kruiwagen tot aan een hok rijden en hoef je minder zwaar werk te verrichten.

Rij per rij
 1. Plaats een rij Staenisroosters.
 2. Draai het Staenisrooster op de correcte hoogte.
 3. Vul het Staenisrooster met het vulmiddel.
 4. Vlak de chape uit op de bovenkant van het rooster.
 5. Herhaal tot de volledige ruimte klaar is.
Vooraf geplaatst
 1. Plaats alle Staenisroosters in de ruimte.
 2. Draai alle Staenisroosters op de correcte hoogte.
 3. Vul het Staenisrooster met het vulmiddel.
 4. Vlak de chape uit op de bovenkant van het rooster.
 5. Herhaal tot de volledige ruimte klaar is.
Staenisrooster plaatsen

Meestal ligt de betonplaat niet 100% vlak en komen er ook nog een nutsleidingen op. We raden hiervoor aan om eerst een uitvulchape of uitvulisolatiechape, ter uitvlakking van de oppervlakte, te plaatsen, alvorens de isolatieplaten te leggen. Mocht dit niet lukken, dan kan u de isolatieplaten best in kleinere stukken snijden zodat ze niet meer zweven en goed op de grond steunen, erna kan je alle kieren opspuiten met PU schuim en dan een plastiek laag erboven plaatsen.

1 doos Staenisroosters bevat ongeveer 10 m² Staenisroosters, wat gelijk is aan 80 latten en 50 poten.

 • Een doos van 10 m² Staenisroosters heeft afmetingen van 59,2 x 39,2 x 20,3 cm (L x B x H).
 • Een doos van 20 m² Staenisroosters heeft afmetingen van 58,4 x 38,4 x 40,3 cm (L x B x H).

Ja, dat is perfect mogelijk. Bij ons kan u alle nodige tools aankopen die nodig zijn voor het plaatsen van uw vloeropbouw.

Nee, vulmiddelen zijn in overvloed aan te kopen bij bouwzaken in jullie buurt. Vraag een prijsberekening aan voor meer informatie hierover te ontvangen. Mocht het je niet lukken, dan mag je ons altijd contacteren via hello@Staenis.com.

Nee, de afmetingen van de hokken zijn altijd 50 x 50 cm. Wel is het mogelijk om een lat op gelijk welke afstand in te korten en is het nog steeds mogelijk om een pootje te plaatsen aan de ingekorte lat. Deze afmetingen zijn onderzocht tijdens onze proeven bij Universiteit Gent en het WTCB en hebben hierbij aangegeven de beste resultaten te geven.

Ja hoor, dit is geen enkel probleem. Je plaatst het pootje gewoon op de vloerverwarmingsbuis en plaatselijk draait u het pootje minder ver uit.

Het Staenisrooster is uitvoerig getest aan de Universiteit van Gent, samen met het WTCB. Indien u deze proefresultaten wenst in te kijken, stuur ons dan gerust een e-mailtje en wij sturen dit naar jou toe.

Nee, wij hebben geen toonzaal, maar het Staenisrooster is wel vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren in alle toonzalen van Sack Zelfbouw. Ook geven wij maandelijks op verschillende locaties in Vlaanderen demo’s. Raadpleeg hier onze demo agenda en kom zeker eens langs.

In principe niet. Mocht u vrezen dat uw bestelling niet tijdig op uw adres zal toekomen en u de werken al ingepland heeft, neem dan zeker contact met ons op en dan kunnen wij kijken om het nodige te doen.

Dat is zeker mogelijk. We hebben 2 formules:

 • Hulp bij opstart (aankoop minder dan 30 m² Staenisroosters)
  • Gratis: ondersteuning via onze website, e-mail, telefoon of whatsapp.
  • Betalend: kilometervergoeding en een opstartkost aan het standaard uurtarief.
 • Hulp bij opstart (aankoop meer dan 30 m² Staenisrooster)
  • Gratis: ondersteuning via onze website, e-mail, telefoon of whatsapp. Opstart op de werf indien de afstand van een enkele rit, gemeten met de snelste routebeschrijving van Google Maps, minder dan 20 km bedraagt. Hiervoor voorzien we gratis 45 min uitleg ter plaatse bij u op de werf. Indien u een langere opstart wenst, wordt er na de 45 min. verder gerekend aan het standaard uurtarief.
  • Betalend: indien de afstand van een enkele rit, gemeten met de snelste routebeschrijving van Google Maps, meer dan 20 km bedraagt. Hiervoor wordt de standaard kilometervergoeding aangerekend, maar ontvangt u gratis 45 minuten uitleg. Indien u een langere opstart wenst, wordt er na de 45 min. verder gerekend aan het standaard uurtarief.
Vertrek adres Staenis: Nieuwlandstraat 33, 9870 Olsene Afspraak kan ingepland worden tijdens de week of op zaterdagvoormiddag. Contacteer ons gerust voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

De latten van het Staenisrooster kan je ten alle tijden eenvoudig inkorten met een ijzerzaag of slijpschijfje. Eenmaal de lat ingekort is kan je een Staenispoot aan de zijkant van de Staenislat klikken.
Afslijpen van het Staenisrooster of Staenislat Zijwaarste klikmethode Staenisrooster om aan muur aan te sluiten Voorbeeld van ingekorte Staenislatten en Staenisrooster

Product
 • Hokken van 50 cm x 50 cm
 • Lat: 47 (L) x 2 (B) x 4,5 (H) cm - PP (polypropyleen)
 • Poot: 7,5 (L) x 7,5 (B) x 4,5 (H) cm - PP (polypropyleen / ABS)
 • Instelschroef: H: 5 (H) cm ⌀ 2,5 cm - ABS
Praktisch
 • Rooster blijft permanent aanwezig in de vloer
 • Latten kunnen ingekort worden
  • Elk rooster kan op maat gemaakt worden voor elke ruimte
 • Verschillende plaatsingsmethodes mogelijk:
  • Roosters kunnen rij per rij opgebouwd worden
  • Roosters kunnen vooraf geplaatst worden
 • Een lat kan ook plaatselijk uitgesneden worden om nutsvoorzieningen (elektriciteit, sanitair,...) te laten passeren en de 4,5 hoogte te kunnen aanhouden.
Toepassing
 • Voor het eenvoudig plaatsen van een chape/zandcement dekvloer, isolatiechape, egalisatiekorrels, drainagemortel, ... met een minimum hoogte van 4,5 cm en een maximum hoogte van 9 cm. (9 à +13 cm ook mogelijk door een 2 pootje omgekeerd onder het 1 ste pootje te draaien of door chape, hout of isolatie onder het voetje te plaatsen)
 • Binnenshuis te plaatsen op draagvaste ondergronden, zoals: betonplaten, prefab elementen, isolatieplaten en gespoten PUR isolatie, verstevigde houten ondergrond.
 • Buitenshuis te plaatsen op volle grond of als ideale drainerende oplossing voor op een betonplaat.
Uitgetest en bewezen

Het systeem is uitbundig getest in Universiteit Gent en gecontroleerd door het WTCB. Hierdoor kunnen we, a.d.h.v. proeven, aantonen dat een vloeropbouw met het Staenisrooster uitblinkt in kwaliteit en tot de top behoort van de meest kwaliteitsvolle vloeropbouwen. Wat nodig is bij hedendaagse vloeropbouwen met dikke isolatiepakketten en speciale vloerafwerkingen.

Testen Universiteit Gent
Chappen bij Universiteit Gent
Tegels verlijmen bij Universiteit Gent

Heb je nog vragen? Contacteer ons!

Zelf je vloer leggen is zo geklaard met het Staenisrooster.
Bekijk hier de 3 stappen!

Demo: zelf je vloeropbouw plaatsen

Om het je nóg gemakkelijker te maken geven we regelmatig demo's/workshops hoe je eenvoudig zelf je vloeropbouw kan plaatsen.

Of je kan de Staenisvloeropbouw gaan bezichtigen in de toonzalen van Sack Zelfbouw in Temse, Roeselare of Aarschot. Voor alle vloeropbouw vragen dien je wel rechtstreeks bij Staenis te zijn.