Zelf je vloeropbouw leggen is zo geklaard met het Staenisrooster
Meet je ruimte op en kies een vulmiddel, leg je Staenisrooster en vul je vloer. Klaar!

1
Meet je ruimte op en beslis welk vulmiddel je nodig hebt
1. Meet je ruimte op
Workshop Staenisrooster leggen

Dit heb je nodig: het aantal m², de hoogte en is het gelijkvloers, een verdieping, of voor buiten?

Gebruik het Staenis legplan Tool. Zo kom je precies te weten hoeveel latten en poten je nodig hebt.

2. Kies een vulmiddel
Workshop Staenisrooster leggen

Je kan kiezen tussen chape , isolatiechape , drainagemortel of droge vulmiddelen .

Gebruik de Staenis Vulmiddel tool. Zo kom je eenvoudig te weten welk vulmiddel je nodig hebt.

2
Bestel en leg je Staenisrooster
3. Bestellen
Workshop Staenisrooster leggen

Jouw aankoop van het Staenisrooster, plaatsingsgereedschap en toebehoren gebeurt online via Staenis. Dit via de link die je ontvangt na het berekenen van de prijs.

4. Inklikken en hoogte instellen

Plaats het Staenisrooster rij per rij of over de volledige ruimte en sluit mooi tegen de muren aan. Plaats het rooster mooi vlak met een laser of waterpas.

3
Vullen, uitvlakken en genieten
5. Vullen en uitvlakken
Workshop Staenisrooster leggen

Vullen, afstrijken, klaar!

6. Geniet van het resultaat
Workshop Staenisrooster leggen

Tijd voor een pintje! Goed gedaan!

Antwoord op veelgestelde vragen:

Hoeveel stuks heb ik nodig?

Doorgaans wordt er gerekend dat er per m² 8 latten en 5 poten nodig zijn, maar dit is afhankelijk van ruimte tot ruimte. Gebruik het Staenis legplan Tool. Zo kom je precies te weten hoeveel latten en poten je nodig hebt.

Welk vulmiddel moet ik kiezen?

Bepaal, met de Staenis vulmiddel tool, in 1,2,3 wat het beste vulmiddel kan zijn voor jouw werf. Alsook kan u volgende links bekijken voor meer informatie: chape, isolatiechape, drainagemorel en droge vulmiddelen.

Wat is de minimum hoogte?

De latten hebben een hoogte van 4,5 cm, maar deze kunnen plaatselijk uitgesneden worden tot 1,5 cm. Denk hierbij maar aan het laten passeren van nutsvoorzieningen.

Wat is de maximum hoogte?

Het Staenisrooster kan geregeld worden met de standaard poot tot 9 cm. Deze kan verlengd worden met een Staenis verlengpoot tot 13 cm, of plaats een steen of blokjes isolatie om verder op te hogen.

Wat als ik stukken over heb?

Dan kan u deze perfect retourneren naar ons. Indien deze overige stuks in perfecte staat verkeren en maximum 10% van de aankoop bedragen, dan worden deze aan dezelfde aankoopprijs terugbetaald. Je betaalt enkel een verzendingskost van €8 (incl. BTW) voor het terugsturen van het pakket.

Ik zou het product graag eerst eens zien!

Dit is perfect mogelijk. Hier kan u de data bezichtigen waarop wij demo’s geven over volledig Vlaanderen. Je kan u gratis registreren. Daarnaast kan u het Staenisrooster ook altijd bezoeken tijdens de openingsuren in de toonzalen van Sack Zelfbouw.

Hoe lang duurt het voor mijn bestelling wordt geleverd?

Uw bestelling wordt op uw gekozen adres ofwel betalend geleverd binnen de 2 werkdagen (dit na ontvangst van betaling) of gratis verzonden op woensdagen. Deze levering gebeurt via Bpost.

Kan ik nog passeren met een kruiwagen na het rooster te plaatsen?

Om dit probleem te vermijden, raden wij u aan om rij per rij het Staenisrooster op te bouwen. Zo kan je steeds met je kruiwagen tot aan een hok rijden en hoef je minder zwaar werk te verrichten.

Demo: zelf je vloeropbouw plaatsen

Om het je nóg gemakkelijker te maken geven we regelmatig demo's/workshops hoe je eenvoudig zelf je vloeropbouw kan plaatsen.