Zelf je vloeropbouw leggen is zo geklaard met het Staenisrooster
Kies een vloeropbouw, leg je Staenisrooster en vul je vloer. Klaar!

1
Kies een vloeropbouw en meet je ruimte op
1. Kies een vloeropbouw
Workshop Staenisrooster leggen

Je kan 6 soorten vloeropbouwen creëren met het Staenisrooster, waarvan chape de gekenste is.

Vergelijk de vloeropbouwen
2. Meet je ruimte op
Workshop Staenisrooster leggen

Dit heb je nodig: het aantal m², de hoogte en is het gelijkvloers, een verdieping, of voor buiten?

Staenis legplan Tool
2
Bestel en leg je Staenisrooster
3. Bestellen
Workshop Staenisrooster leggen

Jouw aankoop van het Staenisrooster en plaatsingsgereedschap gebeurt online via Staenis. Dit via de link die je ontvangt na het berekenen van de prijs .

4. Inklikken en hoogte instellen

Plaats het Staenisrooster rij per rij of over de volledige ruimte en sluit mooi tegen de muren aan. Plaats het rooster mooi vlak met een laser of waterpas.

3
Vullen, uitvlakken en genieten
5. Vullen en uitvlakken
Workshop Staenisrooster leggen

Vullen, afstrijken, klaar! Kinderspel!

6. Geniet van het resultaat
Workshop Staenisrooster leggen

Tijd voor een pintje! Goed gedaan!

Antwoord op veelgestelde vragen:

Hoeveel stuks heb ik nodig?

Doorgaans wordt er gerekend dat er per m² 8 latten en 5 poten nodig zijn, maar dit is afhankelijk van ruimte tot ruimte. Gebruik het Staenis legplan Tool. Zo kom je precies te weten hoeveel latten en poten je nodig hebt.

Welke vloeropbouw en vulmiddel moet ik kiezen?

Bepaal, met de Staenis vloeropbouw tool, in 1,2,3 wat de beste vloeropbouw/vulmiddel kan zijn voor jouw werf. Alsook kan u volgende links bekijken voor meer informatie: chape, isolatiechape, drainagemorel en droge vulmiddelen.

Wat is de minimum hoogte?

De latten hebben een hoogte van 4,5 cm, maar deze kunnen plaatselijk uitgesneden worden tot 1,5 cm. Denk hierbij maar aan het laten passeren van nutsvoorzieningen.

Wat is de maximum hoogte?

Het Staenisrooster kan geregeld worden met de standaard poot tot 9 cm. Deze kan verlengd worden met een Staenis verlengpoot tot 13 cm, of plaats een steen of blokjes isolatie om verder op te hogen.

Ik zou het product graag eerst eens zien!

Dit is perfect mogelijk. Hier kan u de data bezichtigen waarop wij demo’s geven over volledig Vlaanderen. Je kan u gratis registreren. Daarnaast kan u het Staenisrooster ook altijd bezoeken tijdens de openingsuren in de toonzalen van Sack Zelfbouw.

Kan ik nog passeren met een kruiwagen na het rooster te plaatsen?

Om dit probleem te vermijden, raden wij u aan om rij per rij het Staenisrooster op te bouwen. Zo kan je steeds met je kruiwagen tot aan een hok rijden en hoef je minder zwaar werk te verrichten.

Demo: zelf je vloeropbouw plaatsen

Om het je nóg gemakkelijker te maken geven we regelmatig demo's/workshops hoe je eenvoudig zelf je vloeropbouw kan plaatsen.

Of je kan de Staenisvloeropbouw gaan bezichtigen in de toonzalen van Sack Zelfbouw in Temse, Roeselare of Aarschot. Voor alle vloeropbouw vragen dien je wel rechtstreeks bij Staenis te zijn.